ПРОЈЕКАТ

„УРАДИ НЕШТО ДРАСТИЧНО ДА СМЕЋЕ ПОСТАНЕ ФАНТАСТИЧНО“

Назив конструкције је: „Париз – отворен за игре и свет“

Образовање деце од најранијег узраста кључно је у развијању свести о заштити животне средине, управљању отпадом и рециклажи. Учитељи четвртог разреда узели су учешће у пројекту који је организовала Француско – српска привредна комора у сарадњи са Министарством просвете. Задатак је био да се направи конструкција од отпада у контексту предстојећих Олимпијских игара, у Паризу 2024. године. Циљ самог пројекта је: еколошки освешћенији ђаци који ће даље промовисати свест о важности чувања средине у којој живимо.

Ученици четвртог разреда дали су предлог да конструкција буде Ајфелов торањ, као симбол Париза у коме ће се одржати Олимпијске игре. Анализирано је од којих материјала овај пројекат може да се реализује. Идеја је прихваћена. Ученицима су додељена задужења (доношење рециклажног материјала, сечење, повезивање, лепљење, бојење и склапање конструкције). Материјали који су коришћени за израду су: картонске тубе, пластичне гајбе, метална цев, картон и папир.

Пројекат је рађен  од 29.9. до 27.10.2023. године. Учествовало је 30 ученика, који су уз координацију учитеља на часовима еколошке и ликовне секције направили конструкцију и парк од рециклажног материјала.

Назив конструкције је: „Париз – отворен за игре и свет“