Дан розe мајица

У оквиру пројекта 4. разреда „Дан розе мајица“, ученици су на Часу одељењских заједница урадили пројекат и показали колико је битно бити добар друг.

На часу Грађанског васпитања, ученици 8.разреда радили су презентацију, и радове поводом овог дана.

Последњa средa у фебруару обележава као Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу, након што је канадски ученик Чарлс Мек Нил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео брутално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома. Активисти су купили 50 розe мајица и поделили их његовим вршњацима у школи, који су их носили као подршку дечаку. Ученици су почели и сами да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља у школама.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља се обележава сваке године, последње среде у фебруару, под називом „Дан розe мајица“. Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовање различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.

 

Дан розe мајица

 

Слично….

СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ

СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ

Поводом обележавања Светског дана хране, 16.октобра, ученици трећег разреда заједноса својим учитељицама припремали су...

ЧЕМУ СЛУЖИ НОВАЦ

ЧЕМУ СЛУЖИ НОВАЦ

На часу у Комбинованом одељењу, ученици су разговарали о томе како новацпомаже у свакодневном животу, омогућавајући...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА (07.10.-11.10.2024.год.) ,,ЈА САМ ДЕТЕ ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН!"   ПОНЕДЕЉАК...