Екскурзија 6. разреда Нови Сад – Сремски Карловци

Ученици шестог разреда су према годишњем плану и програму рада школе са одељењским старешинама  01.06.2024. реализовали једнодневну екскурзију ( дестинација Нови Сад – Сремски Карловци ).

Посетили су Музеј града на Петроварадинској тврђави. У Музеју Новог Сада упознали су се са сталном поставком и изузетном изложбом посвећеној научници Милеви Марић под називом „ Милева, ми смо једна стена, један камен “, аутора др Душана Јововића.  

У Сремским Карловцима обишли су веома значајну културну установу овог града -Карловачку гимназију. Уживали су у лепоти овог здања, боравили у свечаној сали и библиотеци  школе. Посетили су и Патријаршију, Православну цркву и Богословију. Ученици и наставници сазнали су од изузетних  водича много појединости из културне историје Срба, тако да су у потпуности остварени едукативни и васпитни циљеви ове екскурзије. Ученици су потом провели слободно време у игри и разгледању градског трга на коме је био „ Сајам куглофа “, па су се упознали и са колачем који је обележје овог поднебља.

 

Слично….

Keltsko selo

Keltsko selo

            Ученици другог и трећег разреда посетили су Келтско село  Посетиоцима Келтског села добродошлицу пружају...

КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

На ликовном конкурсу Црвеног крста „Крв живот значи“, на тему лепота даривања и доброте у виду добровољног давања...