Екскурзија 6. разреда Нови Сад – Сремски Карловци

Ученици шестог разреда су према годишњем плану и програму рада школе са одељењским старешинама  01.06.2024. реализовали једнодневну екскурзију ( дестинација Нови Сад – Сремски Карловци ).

Посетили су Музеј града на Петроварадинској тврђави. У Музеју Новог Сада упознали су се са сталном поставком и изузетном изложбом посвећеној научници Милеви Марић под називом „ Милева, ми смо једна стена, један камен “, аутора др Душана Јововића.  

У Сремским Карловцима обишли су веома значајну културну установу овог града -Карловачку гимназију. Уживали су у лепоти овог здања, боравили у свечаној сали и библиотеци  школе. Посетили су и Патријаршију, Православну цркву и Богословију. Ученици и наставници сазнали су од изузетних  водича много појединости из културне историје Срба, тако да су у потпуности остварени едукативни и васпитни циљеви ове екскурзије. Ученици су потом провели слободно време у игри и разгледању градског трга на коме је био „ Сајам куглофа “, па су се упознали и са колачем који је обележје овог поднебља.

 

Слично….

СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ

СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ

Поводом обележавања Светског дана хране, 16.октобра, ученици трећег разреда заједноса својим учитељицама припремали су...

ЧЕМУ СЛУЖИ НОВАЦ

ЧЕМУ СЛУЖИ НОВАЦ

На часу у Комбинованом одељењу, ученици су разговарали о томе како новацпомаже у свакодневном животу, омогућавајући...

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА (07.10.-11.10.2024.год.) ,,ЈА САМ ДЕТЕ ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН!"   ПОНЕДЕЉАК...